چگونگی راه اندازی مزون لباس
چگونگی راه اندازی مزون لباس ، در عصر جدید، به دلیل درآمد مناسب و خوب این شغل، روز به روز به تعداد مزون ها در سراسر کشور افزوده می شود. مزون در ایران، به معنی: فروش محصولاتی که مد روز هستند، می باشد. مزون ها، به این علت که در سازمان خاصی تعریف نشده اند، سردرگمی هایی برای اشخاص به همراه دارد. با ما همراه باشید تا به چند سوال اساسی پاسخ دهیم.
چگونه مجوز بگیریم؟ چگونگی راه اندازی مزون لباس
اکثر مزون هایی که در سراسر کشور مشغول به کار هستند، مجوز ندارند. همانطور که در بالا گفته شد، چون تعریف خاصی در هیچ سازمانی از این شغل وجود ندارد، مجوز گرفتن برای این کسب و کار کمی پیچیده است و موجب سردرگمی می شود. تنها قانون مشخص در این رابطه این است: مطابق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، عرضه محصول تنها در بازار خارج از محیط مسکونی صورت گرفته و عرضه و فروش محصول در منزل مسکونی ممنوع است. البته اگر فروش خانگی شما محدود به خانواده و دوستان باشد گمان نمی رود مشکلی ایجاد کند. ولی اگر می خواهید دامنه فعالیت خود را گسترش دهید و آن را اصولی جلو ببرید، می توانید از طرق زیر اقدام کنید تا به مشکلی نخورید.
- از اماکن تجاری برای عرضه محصولات استفاده نمائید.
- از مغازه هایی که برای این کار جواز کسب کرده اند استفاده کنید.
- دریافت مجوز خانه های مد از طریق بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی.
قوانین و شرایط اخذ مجوز خانه های مد
- ثبت درخواست اشخاص حقیقی: تصویر پرسنلی، تصویر صفحه نخست شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان).
- ثبت درخواست اشخاص حقوقی: تصویر پرسنلی، تصویر صفحه نخست شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت یا معافیت مدیر عامل (برای آقایان). همچنین تصویر روزنامه رسمی تأسیس و آخرین تغییرات و اساسنامه یا شرکت نامه.
فرایند جذب مشتری و چگونگی راه اندازی مزون لباس
چند روش برای جذب مشتری وجود دارد، بعضی افراد با روابط زیاد و مشتری های خاص و عده ای دیگر از طریق تبلیغات. جذب مشتری با نوع محصول یا خدمتی که ارائه می دهید ارتباط مستقیم دارد. مزون های معروف اکثرا تبلیغات خود را از طریق شبکه های اجتماعی خصوصا اینستاگرام انجام می دهند. عده ای دیگر به تبلیغات محلی مانند تراکت، پنل های اس ام اس و کاتالوگ روی آورده اند. انتخاب شیوه تبلیغاتی به گستردگی کار بستگی دارد.
راز موفقیت مزون داری در چیست؟
در این کسب و کار هم مانند دیگر کسب و کارها فوت های کوزه گری خاصی وجود دارد که باید آن ها ر ا پیدا کنید؛ یا از طریق تجربه خودتان یا از طریق تجربه دیگران. در زیر، فهرستی از چند نمونه از این تجربیات گردآوری شده است.
- چون که مزون نسبت به فروشگاه های عادی کمتر در معرض دید است و مشتری گذری ندارد، باید برای تبلیغات آن هزینه بیشتری صرف شود.
- مشتری های مزون، قطعا لباس های خاصی می خواهند که در هر فر وشگاهی یافت نشود. اگر تفاوت بسیاری بین محصولات شما و فروشگاه شهری وجود نداشته نباشد، مخاطب دلیلی برای مراجعه به مزون نخواهد داشت.
- زمانی این نوع فروش جذاب می شود که زمان بندی خاص و غیردائمی داشته باشد (مثل فروش های فصلی). مزون هایی که محدودیت زمانی دارد، معمولا بازدهی آنها بیشتر است.
- ابتکار و خلاقیت در این کسب و کار، حرف دوم را می زند (حرف اول، تمایز محصول است).
وارداتی یا داخلی؟
۸۹ درصد مزون ها از محصولات وارداتی استفاده می کنند. انتخاب آن ها دو دلیل دارد: ۱- مشتریان خواهان محصولات خارجی هستند. ۲- فکر می کنند که محصولات خارجی کیفیت و قیمت بهتر و مناسب تری دارند. که البته گزینه دو نادرست است و با کمی تحقیق می توانید به نادرستی آن پی ببرید.
فروش و تولید در کنار هم
مزون هایی وجود دارند که خودشان محصولی را تولید کرده و همان را می فروشند. این دسته مزون ها از هر لحاظ نسبت به سایرین برتری بیشتری دارند. چون در این روش مشتری می تواند مدل دلخواهش را سفارش بدهد. که خود برتری بسیار بزرگی است.
نکات پایانی
- محصولی که ارائه می دهید باید با سلیقه مشتریان هماهنگ باشد.
- برای پیشرفت و شناخته شدن حتما از اینترنت و شبکه های اجتماعی استفاده نمائید.
- کالای لوکس با کالای گران قیمت، تفاوت دارند؛ این دو را با هم اشتباه نگیرید.
آیا این مقاله مفید بود؟ به چه مقاله ای علاقه دارید که تا کنون در نیلشید قرار نگرفته است؟
با به اشتراک گذاشتن مطالب، به شناخته شدن نیلشید کمک کنید.