نکاتی برای استفاده از ظروف استیل
نکاتی برای استفاده از ظروف استیل ، تغذیه سالم تنها مربوط به کیفیت غذا و نحوه صرف آن نیست و به طرز طبخ غذا هم بسیار بستگی دارد. لوازم آشپزخانه به ویژه ظروف پخت و پز، خیلی مهم هستند. پس قبل از این که از ظروف استیل جدید خود استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم دستورالعمل های زیر را مطالعه و استفاده کنید.
تمیز کردن ظروف استیل
اولین نکته دقیقا بعد از خرید ظروف پخت و پز، این است که آن ها را قبل از اولین استفاده، با شوینده و آب داغ بشوئید و سپس آب بکشید و با دستمال خشک کنید. پس از آشپزی در این ظروف، آن ها را در آب قرار داده و با شوینده شسته و سپس آب بکشید. بعد با استفاده از یک پارچه مناسب آن را خشک کنید. این کار باعث میشود زیبایی ظاهر آن ها حفظ شود. می توانید با استفاده از یک شوینده مناسب ظرف ها را داخل ماشین ظرفشویی نیز بشویید. اما برای حفظ درخشندگی، حتما آن ها را با دستمال پارچه ای پاک کنید.
نکاتی برای استفاده از ظروف استیل
استفاده روزمره هم می تواند باعث ایجاد خراش هایی کوچک یر روی ظرف شما بشود، اما این خراش ها برر روی عملکرد قابلمه یا ماهیتابه شما کوچکترین تاثیری نمی گذارند. از اسفنج های ظرفشویی سفت و سیمی و شوینده های خیلی قوی برای شستن ظروف استیل هرگز و هرگز استفاده نکنید. می توانید ظروف استیل خود را هر چند وقت یک بار با استفاده از مواد مخصوص براق کنید. بهتر است برای هم زدن غذا و تفت دادن از قاشق هایی چوبی یا سیلیکونی استفاده کنید. این قاشق ها به ظرف شما آسیب نمی رسانند.
نکات آشپزی با ظروف استیل
برای جلوگیری از چسبیدن غذا به کف ظروف، مقدار کمی روغن یا کره به تابه هنگامی که سرد است اضافه کنید و اجازه دهید ظرف با حرارت ملایم داغ شود سپس مواد را داخل تابه بریزید. مطمئن شوید گاز یا فری که روی آن آشپزی می کنید سطح صافی دارد. اگر سطح آن صاف نباشد روغن درقسمتی از ظرف جمع می شود و بخشی از غذا می پزد و بخشی نپخته و این کیفیت غذا را پایین می آورد. و این نکته هم باید بگوییم که هنگام سرخ کردن غذا اگر به قسمتی از ظروف تفلون روغن نرسد، آن سمت بر اثر حرارت تغییر رنگ می دهد و می سوزد.
بعد از هر بار استفاده، ظروف را به خوبی بشویید (طبق گفته های بالا بشویید). اگر مواد غذایی به ماهیتابه چسبیده باشند و شما دوباره ظرف را روی حرارت قرار دهید، باعث تغییر رنگ ظرف می شود. وقتی روغن درون ظرف شروع به دود کردن می کند، این یعنی حرارت بیش از حد زیاد بوده است. برای جلوگیری از این که نمک به ظرف آسیب بزند، نمک را بعد از این که در مراحل آخر پختن قرار دارد یا هنگامی که آب شروع به جوشیدن می کند به غذا اضافه کنید. غذاهایی که حاوی نمک هستند را درون ظروف استیل ذخیره و نگهداری نکنید.
نکات ایمنی استفاده از ظروف استیل
هرگز اجازه ندهید تمام آب غذا بخار شود. دمای شدید می تواند خسارت های جبران ناپذیری به ظروف آشپزخانه (فرقی نمی کند تفلون، استیل و یا چدن باشد) وارد کند. حرارت بیش از حد که تا لبه تابه بالا می آید، می تواند رنگ ظروف را تغییر دهد. حرارت کم یا متوسط چیزی است که شما برای آشپزی (با ظروف مختلف) به آن نیاز دارید. فقط برای جوش آوردن آب نیاز به حرارت بالا دارید.
سعی کنید ظروف خود را روی شعله ای قرار دهید که قطرش کمتر از قطر ظروف باشد. اگر آهن موجود در آب بالا باشد، می تواند موجب زنگ زدن ظورف شما شود. فراموش نکنید دمای شدید هم می تواند خسارت های جبران ناپذیری به ظروف آشپزخانه وارد نماید.
نکاتی برای استفاده از ظروف استیل و مراقبت از آن ها
- قبل از اولین استفاده، کمی روغن به سطح آن ها بمالید.
- از قاشق های چوبی و سیلیکونی استفاده کنید.
- هرگز درون آن ها چیزی خرد نکنید.
- از همزن برقی استفاده نکنید.
- تمامی ظروف نچسب، امکان خراشیده شدن دارند. بنابراین، هنگام استفاده از آن ها احتیاط کنید.
- استفاده مکرر از ماشین ظرفشویی به ظروف نچسب آسیب می رساند. بسیاری از ضمانت نامه ها، از این مورد پشتیبانی نمی کنند.
- حتماً لازم نیست ظرفی را که به ته آن غذای سوخته چسبیده، برای مدت طولانی با آب خیس کنید. می توانید با ریختن کمی نوشابه درون ظرف، آن را به راحتی پاک کنید.
با رعایت این نکات، ظروف استیل و تفلون برای مدت طولانی تری برای شما کار می کنند و خراب شدن آن ها به تعویق می افتد. اگر شما هم در این زمینه اطلاعات مفیدی دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
آیا این مقاله مفید بود؟ به چه مقاله ای علاقه دارید که تا کنون در نیلشید قرار نگرفته است؟
با به اشتراک گذاشتن مطالب، به شناخته شدن نیلشید کمک کنید.