برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟ همه چیز دربارهی طراحی وب سایت
برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟ اول از همه باید بدانیم وب سایت چیست؟ اگر بخواهیم به این سوال که برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟ پاسخ بدهیم، اول باید بدانیم که وب چیست و به چه چیزی وب می گویند. این مساله رو با زبانی ساده به شما آموزش می دهیم: وب یا همان شبکه جهانی که برای سادگی www نامیده می شود، یک شبکه جهانی همگانی می باشد که همه ما امروزه از طریق یک مرورگر و با اتصال به این شبکه جهانی، می توانیم به تمام اطلاعات درون آن دسترسی داشته باشیم. تعریف تخصصی آن را می توانید در صفحه ویکی پدیا با همین موضوع مطالعه کنید. ولی همین تعریف ساده برای ما کافی است، که بدانیم اینترنت محلی است که برای دریافت اطلاعات به آن متصل شویم.
برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟ وب سایت چیست؟
پس از آن که با مفهوم وب آشنا شدیم، نوبت به وب سایت می رسد. امروزه کمتر کسی است که کلمه وب سایت را نشنیده باشد. می خواهیم با یک مثال مفهوم وب سایت را برای شما توضیح دهیم. همانند دنیای واقعی که یک مغازه را اجاره می کنیم برای فروش محصولات یا خدمات، در دنیای اینترنت هم می توان اینکار را انجام داد. به این معنی که می توانیم بخشی از اینترنت را اجاره کنیم و آن قسمت را برای مدت خاصی اختصاصی داشته باشیم. به آن بخش که ما روی اینترنت برای مدت مشخصی اجاره می کنیم، وب سایت می گویند.
طراحی وب چیست؟
دقیقا مثل دنیای واقعی که از طراحی دکوراسیون برای زیبا شدن خانه استفاده می کنیم، در دنیای اینترنت هم می توانیم از طراحی سایت برای زیبایی سایت خود استفاده نمائیم. به عبارت دیگر، در دنیای آنلاین ابزارهایی در اختیار ما قرار گرفته اند، که با استفاده از آنها می توانیم سایتمان را ابتدا بسازیم و سپس آن را زیبا کنیم.
برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟
در دنیای واقعی، ابتدا زمینی را اجاره کرده یا می خریم، بعد با استفاده از گچ و سیمان و … آن را می سازیم و در آخر با رنگ و… آن را زیبا می کنیم. در دنیای وب نیز ابتدا سایتمان را می سازیم، و بعد با استفاده از طراحی سایت آن را زیبا می کنیم. پس طراحی سایت عبارت است از: هر چیزی که کمک می کند سایت ما بهتر و زیباتر دیده شود. یک طراح وب مشخص می کند که بخش های مختلف سایت مثل متن ها، عکس ها، لینک ها و… به چه شکل و هر کدام در کجای صفحه وب قرار گیرند.
طراحی و برنامه نویسی وب بسیار با هم متفاوتند.
اشتباهی که معمولا اکثر افراد مرتکب می شوند این است که طراحی وب را با برنامه نویسی وب اشتباه می گیرند. البته از برنامه نویسی در طراحی سایت استفاده می شود. ولی این دو کاملا با هم متفاوت هستند. طراحی سایت به مجموعه کارهایی گفته می شود که زیبایی ظاهری سایت را ایجاد می کند. در واقع چیزی که کاربر در صفحه وب سایت می بیند، حاصل طراحی سایت و حاصل زحمات طراح سایت است.
برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟
کار اصلی یک طراح، طراحی چیزهایی است که کاربران سایت آن را در مانیتور خود مشاهده می کنند. اما برنامه نویسی وب متفاوت است. یک برنامه نویس وب کدهایی می نویسد که در پشت صحنه اجرا می شوند و بیشتر از ظاهر سایت مبتنی بر کارایی سایت هستند. به طور کلی کدهایی هستند که کاربر نمی تواند آن ها را ببیند. مثلا، مقالات را از پایگاه داده یا دیتابیس در پشت صحنه می گیرند و به کاربر نشان می دهند.
کار طراح چیست؟
با توجه به گفته ها از ابتد تا به الآن، شما پاسخ سوال طراحی وب چیست را می دانیم. اکنون می خواهیم بگوییم که یک طراح وب چه کاری باید انجام دهد. طراح کسی است که با استفاده از تکنولوژیها و زبان های برنامه نویسی خاصی (مثلHTML ،CSS ، Javascript و … ) ظاهر یک سایت را طراحی کرده و به سایت روح و زیبایی می بخشد.
برای طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟
در طراحی وب سایت، دو مفهوم داریم که یادگیری آن ها خالی از لطف نیست. Front End وBack End . سوالی که اکنون مطرح می شود این است که این دو چه هستند و چه تفاوت هایی با هم دارند. برنامه نویس Front End همان طراح وب است که ظاهر و چینش محتواها و بخش های مختلف سایت را مدیریت می کند (همانند صفحه و عقربه های یک ساعت). برنامه نویس Back End برنامه نویس وب است که بر کارایی سایت می افزاید (همانند چرخ دنده های یک ساعت).
زبان های طراحی وب
همانطور که در قسمت قبل گفتیم، طراح وب برای طراحی صفحات وب از ابزارهای مختلفی که شامل زبان های برنامه نویسی متفاوت و تکنولوژی های مبتنی بر ،ن زبان ها است استفاده می کند. قبلا در مقاله ای در این باره مفصل صحبت شده است. اکنون به اختصار درباره زبان های طراحی سایت صحبت می کنیم.
- HTML
- CSS
- JavaScript
- JQuery
- و…
موارد بالا حداقل اطلاعاتی است که برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت و طراحی صفحات وب باید به ان تسلط داشته باشید. البته می توان فقط با ۲ مورد اول یعنی HTML و CSS نیز سایت طراحی کرد، ولی جاوا اسکریپت و جی کوئری می تواند به کار شما بسیار قدرت دهد. باید به این نکته توجه کنیم HTML و CSS زبان های برنامه نویسی نیستند. زیرا اصلا ویژگی های زبان های برنامه نویسی را ندارند. ما آن ها را زبان های نشانه گذاری یا تگ گذاری می دانیم.
آیا این مقاله مفید بود؟ به چه مقاله ای علاقه دارید که تا کنون در نیلشید قرار نگرفته است؟
با به اشتراک گذاشتن مطالب، به شناخته شدن نیلشید کمک کنید.