آشنایی با ابزارهای صنعتی
آشنایی با ابزارهای صنعتی ، بی شک، تمامی فعالیت های صنعتی بدون خطر نیستند و در حین کار، امکان بروز حوادث وجود دارد. استفاده از ابزارهای صنعتی (دستی و یا برقی) اگر چه موجب سرعت بخشیدن به کار می شوند، اما مانند شمشیر دو لبه می توانند خطرآفرین باشند. به همین دلیل وجود ابزارهای ایمنی کار بسیار ضروری است.
آشنایی با ابزارهای صنعتی
این ابزارها، به صنعتگران اجازه می دهد تا خطرات احتمالی را کنترل کرده و میزان آن ها را به پایین ترین حد ممکن برسانند. در این مقاله، سعی کردیم نشان دهیم چگونه می توان میزان خطرات ابزارهای صنعتی را با استفاده از ابزارهای ایمنی کار کاهش داد تا از صدمات در امان باشیم.
توجه به کیفیت ابزارها
اولین و اساسی ترین نکته برای ایمنی محیط کار، انتخاب بهترین ابزارها (چه دستی و چه برقی) می باشد. یعنی هنگام خریدن باید کیفیت و استاندارد ابزارها و دستگاه های صنعتی را ارزیابی کنید. قیمت بالای ابزارها همیشه نشانه مرغوبیت جنس ابزار نیست و باید تمامی اصول و استانداردها در ساخت آن به کار رفته باشد.
ایمنی و کارایی ابزار
توجه به تمهیدات ابزارها، از دیگر نکاتی است که به هنگام خرید ابزار باید درنظر گرفته شود. از جمله وسایل ایمنی می توان به سوئیچ های ایمنی، حفاظ، محافظ های دست، قطعات تیز و گردنده، عایق های پوششی و… اشاره کرد. بهترین ابزارهای ایمنی کار، آن دسته هستند که به بهترین شکل ممکن وظیفه محوله را انجام دهد. به بیان دیگر، باید بتوان با کمترین نیروی انسانی، کارها را سریع تر و راحت تر انجام دهد. برخی از نکات مهمی که متاسفانه خیلی از افراد شاغل در این کسب و کار آن ها را رعایت نمی کنند و بنابراین اتفاقات ناخوشایند بسیاری در این زمینه رخ می دهد. در ادامه، فهرستی از ۲۰ نکته طلایی درباره ابزارهای صنعتی که نادیده گرفته می شوند آمده است:
-
- به کارگیری ابزارهای نامناسب، غیر مجاز و غیراستاندارد و عدم توجه به نکات ایمنی هنگام استفاده
- کار با ابزارها بدون آموزش قبلی
- استفاده از دستگاه های الکتریکی بدون داشتن سیم اتصال به زمین
- استفاده از ابزارهایی که به طور مناسب در دست جا نمیگیرند، استفاده از آن ها قدرت زیادی می طلبد، حرکتی تکراری را پیوسته انجام می دهند، موجب لرزش می شوند و پر سر و صدا هستند.
- عدم توجه به ایمنی فردی در هنگام کار و مطالعه نکردن کتابچه راهنمای ابزارآلات
- کار کردن با دستگاهی که خراب است و عدم تعمیر یا تعویض آن ها.
- استفاده از یک ابزار مخصوص (که برای انجام یک کار طراحی شده است) برای چندین کار استفاده از ابزاری که اندازه آن مناسب با کار است
- جهت آزمایش کردن میزان تیزی ابزار، باید ابتدا با یک قطعه کوچک آزمایش شوند. در هنگام آزمایش نیز باید مراقب دست ها بود.
- قبل استفاده از ابزار، باید از نظر صدمه بازرسی گردد.
آشنایی با ابزارهای صنعتی
-
- پس از استفاده از ابزار، باید به دقت تمیز و در جای خود نگهداری شود. وقتی از ابزارهای برقی استفاده می کنید باید آن ها را روی میز کار مهار کرد و یا محکم به گیره بندید.
- هنگام کار با ابزاراهی صنعتی، تمامی زیورآلات مانند حلقه، انگشتری، دستبند و سایر وسایل زینتی را از خود دور کنید. چون احتمال دارد به وسایل گیر کنند و موجب صدمه به دست و یا گردن شوند.
- یادتان باشد زمانی که با دستگاه ها کار می کنید، دست ها، موی سر و لباس های خود را خود را از لبه تیز و چرخشی ابزار دور کنید.
- بزارهای تیز و برنده را نباید در جیب خود بگذارید.
- در هنگام کار با دریل ها، اره برقی و سایر ابزاری که تراشه و ذرات معلق تولید می کنند، باید از وسایل حفاظتی استفاده کرد.
- وقتی با دستگاهی کار می کنید که صدای تولیدی آن بیش از حد مجاز است، حتما از گوشی ایمنی مناسب استفاده کنید.
- ابزار برقی باید دارای عایق غیر رسانا باشند.
- هرگز هرگز هرگز نباید ابزارهای برقی در حالت روشن روی زمین قرار بگیرند
- وقتی می خواهید قطعات ابزارهای برقی را عوض کنید، اول آن را خاموش کنید سپس از برق بکشید و بعد آن را تعویض کنید.
- در صورتی که بدنه ابزار برقی داغ و یا دود کرد، فورا آن را از برق بکشید.
آیا این مقاله مفید بود؟ به چه مقاله ای علاقه دارید که تا کنون در نیلشید قرار نگرفته است؟
با به اشتراک گذاشتن مطالب، به شناخته شدن نیلشید کمک کنید.